Rundbordsventil.

Da en af vore kunder har haft en del problemer med at få Deublin rundbordsventiler til at holde tæt, blev det besluttet, at forsøge at lave en ny konstruktion, som dels skulle være mere holdbar, og samtidig lettere at reparere/udskifte, uden at prisen skulle være højere.

Idet ventilen er placeret i en "brønd", på rundbordet, ophængt i akselen, direkte på fordelerblokken, og holdt fast af et fikseringsrør ca. 300 mm under rundbordet, vil der være en meget uhensigtsmæsig belastning på ventilen. Endvidere er tilslutningsslangerne ført op langs røret, og da der er relativt lidt plads, er man ofte udsat for at der bliver "gnavet" hul i slangerne.

Løsningen blev, at konstruere en mindre ventil, som kan erstatte både den oprindelige ventil, og fordelerblokken, som er placeret ovenpå rundbordet. Fordelene ved denne konstruktion er flg.:

1.: Pris: ca. 20% billigere.

2.: Reparation/udskiftning kan foretages på 1/4 tid.

3.: Holdbarhed: konstruktionen er bedre, idet det nu er akselen, som er fastholdt mod rotation, ved hjælp af en firkant flekskobling. Det forventes at levetiden vil forøges med min. 100%

 • LCS© 2009 • SE nr.: 12318081